Koninklijke onderscheidingen op Ameland

Tijdens de Algemene Gelegenheid ter ere van de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning had burgemeester Leo Pieter Stoel de eer om maar liefst drie Koninklijke onderscheidingen uit te reiken. De gedecoreerden mogen zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.
Mevrouw Margaretha Henderika Maria Brouwer – de Jong (Buren, 05-10-1959) ontvangt de onderscheiding voor haar verdiensten op het terrein van ouderwelzijn en religieus leven. Zij werkt al vanaf 1998 als vrijwilliger bij Kwadrantgroep in de Stelp en organiseert onder andere leuke (vaak creatieve) activiteiten voor de bewoners. Daarnaast houdt ze zich bezig met de bewonerskrant en verzorgt ze vanuit de Katholieke kerk, samen met pastoor Nota, diensten in de Stelp.
Bovenstaand vrijwilligerswerk doet mevrouw Brouwer samen met de tweede gedecoreerde; mevrouw Catharina Dorothea Maria de Jong – de Jong (Buren, 25-04-1950). Naast bezoekjes brengen aan bewoners van de Stelp, verzorgen mevrouw Brouwer en de Jong tevens de schoonmaak in de kerk, verzorgen ze de inkoop van de keuken, doen ze de administratie en ondersteunen ze de pastoor bij de vieringen in de Stelp.
De derde Koninklijke onderscheiding is voor mevrouw Minke Trinks (Ballum, 19-05-1958). Mevrouw Trinks doet al vrijwilligerswerk vanaf de jaren 70, onder andere bij de Amelander Men- en rijvereniging (bestuurslid en organisator), Roosdunen (voorzitter en vrijwilliger EHBO en BHV, boekenmarkt en kofferbakverkopen), de Zonnebloem en voor diverse organisaties zamelt ze goederen in voor goede doelen. Tot slot heeft mevrouw Trinks vanaf 1997 de mantelzorg op zich genomen voor maar liefst vier familieleden.
Dit indrukwekkende scala aan activiteiten laat zien dat deze drie dames zich gedurende lange tijd hebben ingespannen ten bate van de Amelander samenleving. We feliciteren hen dan ook van harte met deze Koninklijke onderscheiding!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven