Nationale Schelpenteldag

Op zaterdag 23 maart 2024 doet het Natuurcentrum mee aan de Nationale Schelpenteldag.

Deelnemers kunnen zich om 13:00 uur verzamelen op het strand nabij Strandpaviljoen Sjoerd om mee te helpen zoveel mogelijk verschillende soorten schelpen te verzamelen. De locatie is goed te herkennen aan de beach flags die op het strand worden geplaatst.

Na ongeveer 1,5 uur gaat de groep naar Strandpaviljoen Sjoerd waar gezamenlijk alle schelpen op soort worden gecategoriseerd en zo worden geteld. We maken foto’s van de vondsten en sturen alle data naar de organisatie van de Nationale Schelpenteldag.

In heel Nederland helpen mensen mee zodat we een beter beeld krijgen van de hoeveelheid schelpdiersoorten die in de Nederlandse kustwateren leven.

Help jij mee? kom dan op 23 maart naar restaurant Sjoerd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven