Herstel autobrug in volle gang

In opdracht van Rijkswaterstaat wordt momenteel druk gewerkt om de defecte autobrug van de veerinrichting in Holwerd te herstellen. Naar alle waarschijnlijkheid kan de autobrug donderdagochtend 1 juni 2023 weer worden gebruikt. Tot die tijd wordt de brug door een grote kraan bediend en kunnen de veerboten zonder belemmering afmeren.

Schade aan kabels

Maandagavond 29 mei 2023 ontstond, door nog onbekende oorzaak, een storing in het elektronische systeem van de autobrug. Hierdoor werd de kabel waarmee je de brug kunt laten zakken of omhoog kunt doen, verkeerd op de kabeltrommel opgerold. Een deel van de kabel kwam uiteindelijk naast de trommel terecht. Hierdoor ontstond niet alleen schade aan de kabel, maar ook aan een detectiesysteem dat het einde van de kabel moet detecteren. De autobrug kon als gevolg van deze schade niet meer worden bediend en voertuigen konden daardoor niet meer van boord.

Herstel schade autobrug veerinrichting Holwerd

Inmiddels hebben we de kabels vervangen, een nieuw detectiesysteem aangebracht en de bediening om de autobrug te laten zakken of omhoog te laten gaan aangepast. Al deze aanpassingen worden op woensdag 31 mei 2023 uitvoerig getest. Hierbij wordt niet alleen naar de werking van de brug gekeken, maar ook naar alle veiligheidsfuncties. Als alle testen goed verlopen kan de autobrug vanaf de eerste afvaart op donderdagochtend 1 juni 2023 weer normaal worden bediend.

Renovatie autobrug Holwerd

De renovatie van de autobrug van de veerinrichting Holwerd stond al op het programma. In de nacht van 20 juni 2023 begint de aannemer met het vernieuwen van de complete elektrische installatie en alle bewegende onderdelen, waaronder de brug zelf. Tijdens de renovatie wordt een tijdelijke installatie aangelegd waardoor voertuigen, op dezelfde wijze als nu, van- en aan boord van de veerdienst kunnen komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven