Koninklijk Paar bezoekt Ameland

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brachten op dinsdag 9 mei en woensdag 10 mei een bezoek aan Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Het tweedaagse streekbezoek stond in het teken van de leefbaarheid op de Waddeneilanden.
 
Tijdens het bezoek aan Ameland sprak het Koninklijk Paar in de terminal van de veerdienst in de haven van Nes over de bereikbaarheid van het eiland. Daarna ging het Koninklijk Paar bij Staatsbosbeheer in Nes in gesprek met terreinbeheerders over de druk op de balans tussen recreatie en natuurbehoud. Het laatste gesprek vond plaats bij Hotel Nobel in Ballum met vertegenwoordigers van de toeristische sector over onder andere de consequenties van het groeiende aantal toeristen op het eiland.
 
Burgemeester Leo Pieter Stoel blikt tevreden terug op het bezoek: “We kijken terug op een geslaagd en informatief bezoek, waarbij we het Koninklijk Paar mee hebben kunnen nemen in een aantal belangrijke aspecten voor de leefbaarheid op een Waddeneiland. We waren heel blij met hun komst”. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven