Ameland dumpplaats

De bemoeienissen van Elon Musk ten spijt blijf ik een fervent gebruiker van Twitter. Dit medium houdt mij op de hoogte van het laatste nieuws. Op mijn computer heb ik TweetDesk geïnstalleerd en via mijn tabblad Ameland blijf ik geïnformeerd over alles wat over Ameland op Twitter verschijnt. De inhoud is over het algemeen lovend.

Maar er is ook een keerzijde aan dit sociale medium. Iedereen kan er namelijk ongecensureerd zijn gal spuwen en daar word je niet altijd vrolijk van. Ik heb een maand lang bijgehouden wat er zoal aan kwalijks voorbij komt. Samengevat komt het er op neer dat we alle rotzooi wel kunnen dumpen op de Waddeneilanden, want daar hebben maar wei-nig mensen er last van.

Ik neem er even een paar met u door. Let wel, onderstaand heb ik niet verzonnen, het is door anderen geschreven.
Eerst de ongevaccineerden. Zo is iemand van mening dat viroloog Ab Osterhaus nog steeds ongevaccineerden naar een Waddeneiland wil verbannen. Dat vindt Ab helemaal niet, maar de twitteraar wel. Hij of zij voegt er aan toe: ‘Moet je wel zorgen dat ze niet meer weg kunnen. Ook kan Ameland het nieuwe Ter Apel worden. In Deens immigratiebe-leid stijl.’

Over Ter Apel gesproken. Mocht de regering een andere plek voor een aanmeldcentrum zoeken dan hebben twitteraars wel enkele suggesties, zoals ‘… ze hadden ze beter op Ameland en Schiermonnikoog kunnen plaatsen…’ of ‘Zullen we de fascisten dan allemaal op Ameland zetten zodat ze daar fijn concentratiekampen en gaskamers kunnen bouwen?’

En als iemand oproept om naar een grote demonstratie in Amsterdam tegen het afbraakbeleid van de regering te komen wordt daarop gerea-geerd met: ‘Wordt weer een kansloos verhaal. Kunnen jullie niet op het strand van Ameland gaan hangen? Ook daar is vast een uwv-kantoor waar je je uitkering kan halen.’

Het wordt druk op de eilanden, want ze moeten ook een toevluchts-oord voor pedofielen en sympathisanten worden. Iemand schrijft: ‘Van mijn part pleuren we alle pedofielen op een eiland. Er is géén foutmar-ge met deze gasten. En mensen die de menselijkheid van pedofielen boven die van de gemeenschap stellen, mogen ook mee op de boot.’

De boot is het bruggetje naar de volgende onderwerp, namelijk de vaargeul. Zinnige opmerkingen, kansloze voorstellen en absolute non-sens komen voorbij. Daar gaan we: Iemand stelt grote hovercrafts voor: ‘Ben je gelijk van dat gebaggerd af!’ ‘Wat is het nut van een veer-verbinding naar Ameland?’, vraagt een snuggerd zich af: ‘Het eiland is voor noodzakelijke verbindingen bereikbaar per helikopter. Verder zou je het over kunnen laten aan de natuur. Noodzakelijke communicatie en onderwijs kan digitaal.’
Overlaten aan de natuur. Zo denken meer twitteraars erover. Deze schrijver wil wel een stapje verder: ‘Je kunt de natuur lastig tegenhou-den. Maak van Ameland een schiereiland… Dan ben je van het gedon-der af. …’. Het kan nog extremer: ‘Ameland kunnen we best opoffe-ren…’
Gelukkig is er ook nog een twitteraar met humor. Hij of zij reageert op het bericht dat Wagenborg schrapt in de afvaarten naar Ameland: ‘Iets klopt hier niet. De zeespiegel is toch dramatisch aan het stijgen??’

Ondanks dit soort berichten zal ik Ameland op Twitter blijven volgen en de pennenvruchten van deze wanverstanden onder ogen blijven krijgen. Gelukkig zal ik ze zelf niet in levende lijve op Ameland aantref-fen, want te midden van al die pedofielen, werkweigeraars en asielzoe-kers is er voor hen geen plaats!

Koos Molenaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven