Waddencampus ontvangt Streekwurk prijs

Voor het project Duurzame Disposables heeft de Waddencampus naast subsidie vanuit het Iepen Mienskipfuns (IMF) ook de prijs ontvangen van beste project van de voorlaatste tender. De prijs bestond uit een cheque ter waarde van 2.028,- euro en werd uitgereikt door Marieke Ferwerda, opgave regisseur bij de provincie Friesland. Vanuit de Waddencampus namen Esther Oud en Ruud Kramer deze prijs dankbaar in ontvangst.

Subsidie voor het project is aangevraagd door de Waddencampus op basis van een onderzoek naar verpakkingsmateriaal dat door de horeca gebruikt wordt. Student Wouter de Maijer van hogeschool VanHall Larenstein Leeuwarden heeft naar aanleiding van klachten over wegwerp verpakkingsmateriaal gekeken hoe dit probleem het beste aangepakt kon worden. Naast het vervangen van plastic materiaal door duurzaam, biologisch afbreekbaar materiaal is ook aansluiting gezocht bij de campagne Liefde voor Ameland. https://liefdevoorameland.nl/duurzame-disposables-ameland/ Vooral het bewust maken van de gebruikers om afval niet in de natuur te gooien wordt door deze campagne versterkt. Daarnaast krijgen de deelnemende horeca ondernemers een tegemoetkoming in de extra kosten die duurzame disposables met zich meebrengen en worden zij ambassadeur van dit project.

De Waddencampus gaat de prijs gebruiken om een bijeenkomst over circulaire economie te organiseren. Deze vindt plaats op 15 september 2022.
Voor meer informatie hierover mail naar info@waddencampus.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven