Nij Talint Orkest Ameland geweldig op dreef

De eerste repetities van Nij Talint Orkest Ameland zitten er op. In dit project werken brassband Canite Tuba en muziekvereniging Forza Musica samen om Amelanders zonder muzikale ervaring te leren spelen en samen muziek te maken. Er doen maar liefst 14 nieuwe talenten mee! Drie van hen zorgen nu al voor een strakke beat onder de repetitie. De andere elf spelen op de trombone, bariton, althoorn, fluit, saxofoon en cornet. De verscheidenheid aan instrumenten maakt het extra leuk en zorgt voor een orkestgevoel.

Dat de meeste nieuwe muzikanten geen muzikale ervaring hebben blijkt geen enkele belemmering. Binnen de kortste keren kwam er geluid uit de instrumenten. Onder de bezielende leiding van Guus Pieksma en met de hulp van ervaren muzikanten van Canite Tuba en Forza Musica speelden ze in een mum van tijd de eerste vijf noten. In de repetities daarna combineerden de muzikanten de noten al in liedjes. Voor ze het weten worden de liedjes straks meerstemmig. Enthousiast en trots op zoveel resultaat gaan de muzikanten iedere week naar huis, instrument en orkestmap onder de arm. Reken maar dat daar druk geoefend wordt voor de volgende repetities!

In tien repetities werken de nieuwe talenten toe naar een eindpresentatie op 28 december voor alle Amelanders. Dat wil je echt niet missen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven