Het korten van de dagen

Terwijl de dagen korter worden, de regen tegen de daken klettert en het regelmatig stormt maakt Ameland zich op voor een drukke novembermaand. Nog even en de kunstmaand barst los. 25 jaar geleden begonnen en onderwijl uitgegroeid tot een evenement van formaat.

De kunstmaand is niet meer weg te denken in november. Voor veel bedrijven is het de kers op de slagroom. Maar ook voor Ameland is het een evenement waar ons eiland naam mee heeft gemaakt. Uit binnen- en buitenland reizen mensen af naar ons eiland om te genieten van de kunst die in allerlei gelegenheden is opgehangen.

Wat ik nu oprecht jammer vind is dat tot op heden geen enkele bekende Nederlander is gevraagd om de kunstmaand te openen. Of dat de bekende Nederlanders geen interesse hebben om de kunstmaand te openen. Juist na 25 jaar mag je verwachten dat het weleens lukt om iemand te strikken. Genoeg hierover.

Maar blijft de kunstmaand? Het wordt steeds lastiger om subsidies binnen te harken. Veel geld gaat naar de grote culturele evenementen terwijl de kleintjes zich maar moeten redden. Is dit eerlijk, gelukkig hoef ik deze vraag niet beantwoorden. Wat ik wel weet is dat veel, heel veel vrijwilligers ervoor zorgen dat onze gasten in november kunnen genieten van een prachtige expositie die voor iedereen toegankelijk is en waarvoor geen dure entrees hoeven te worden betaald of tickets voor moeten worden gekocht.

Kortom, in november is het dubbel genieten: het prachtige ruige weer en een schitterende tentoonstelling die meer dan het bezoeken waar is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven