Nooit saai

Regelmatig vragen mensen of het in de winter niet saai wonen is op Ameland. Of ze veronderstellen dat we op een eiland overal veraf van zitten en niet snel even een boodschapje kunnen doen of familie kunnen bezoeken. Ze vragen was het niet erg saai en eenzaam ten tijde van corona?

Mijn standaard antwoord is altijd, ik zou nooit meer weg willen van Ameland. Je hebt hier alles en je bent ook zomaar aan de wal. In de winter is het vrij druk met allerlei sociale evenementen. Je bepaalt uiteindelijk zelf waaraan je wilt meedoen en hoeveel avonden per week je op stap wil. Het overkomt mij regelmatig dat ik dingen moet afzeggen omdat ik ook nog tijd voor mezelf wil overhouden. Wil je naar de wal dan ben je er zo maar. De vele afvaarten en sneldiensten garanderen een regelmatige verbindging met Holwerd. Moet ik ’s nachts weg omdat mijn moeder van 96 iets is overkomen dan is dat geen probleem.

Ons voordeel is dat we de drukte kunnen opzoeken. Omgekeerd is het lastiger. Nog een pluspuntje voor wat betreft het wonen op Ameland. Toen wij nog in Leeuwarden woonden gingen we zondags met de laatste boot naar de wal. Deze boot was altijd ontzettend druk, eigenlijk de anticlimax van een leuk en gezellig weekend.

Nu gaan we vaak zondagsavond uit eten, de climax van een gezellig weekend: je hoeft niet te vechten om een tafeltje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven