Concert kamerkoor Vocaal Ensemble Leeuwarden

Sinds eind augustus repeteert het Vocaal Ensemble Leeuwarden weer volop! Koren willen natuurlijk graag uitvoeringen geven, daarin verschilt het Vocaal Ensemble Leeuwarden niet van andere koren. Na een gedwongen pauze van bijna 2 jaar grijpen we de gelegenheid om een concert te geven daarom met beide handen aan!

Voor 9 oktober stond op Ameland het korenfestival ‘Frisia Cantat’ op het programma. Helaas heeft de organisatie zich genoodzaakt gezien het festival niet door te laten gaan. Maar: wat met veel koren niet kan, kan met één koor wel! En aangezien de leden van ons koor zaterdag 9 oktober toch al in hun agenda hadden gereserveerd en ook omdat we ons er al op hadden verheugd naar Ameland te gaan…

Kortom, op zaterdag 9 oktober zingen we in de Sint-Magnuskerk in Hollum. De toegang is gratis. Maar mocht u na afloop een bijdrage in de kosten willen geven dan kan dat natuurlijk.

We brengen een programma dat bijna helemaal bestaat uit werk van Engelse componisten. We zingen stukken van William Byrd, John Dowland, Orlando Gibbons en Thomas Morley. Componisten die hun werk in het laatste kwart van de 16e en het 1e kwart van de 17e eeuw componeerden. We maken dan een sprong naar het laatste kwart van de 19e eeuw met mooie werken van Charles Villiers Stanford, Ralph Vaughan Williams en Edward Elgar. Last but not least staat er muziek op het programma van de (bijna)-eigentijdse Benjamin Britten. Bijna-eigentijds is ook een stuk van de enige vreemde eend in de bijt, De Nederlander Jurriaan Andriessen. Maar zijn lied ‘The Three Fishers’ over mannen die hun leven op zee wagen valt in een programma dat op Ameland wordt uitgevoerd qua onderwerp zeker niet ‘uit de toon’.

En als verrassing: onze dirigent heeft een aantal liederen uitgezocht die we samen met u, hooggeëerd publiek, kunnen zingen. We hopen er met u een aangename middag van te maken. Het koor staat onder leiding van David van Roijen.

Datum: zaterdag 9 oktober 2021. Aanvang: 15.30 uur. Locatie: Sint-Magnuskerk – Oosterlaan 2 – Hollum.
Gratis entree. Na afloop collecte

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven