Amelander scholen rennen The Daily Mile

Vandaag kwam Erben Wennemars naar Ameland om samen met de kinderen van de Kardinaal de Jongschool en OBS De Schakel The Daily Mile te lopen. De Kardinaal de Jongschool ligt middenin het recreatiegebied de Vleijen, waar al sinds de lockdown dagelijks een prachtige anderhalve kilometer wordt gelopen.

De Kardinaal de Jongschool vindt het belangrijk om leerlingen zich bewust te laten worden van een fitte, duurzame en vitale ontwikkeling. Het is dan ook de eerste school in het noorden die een groen-, eet-, speel,-, en beweegplein heeft. The Daily Mile past daar helemaal in. Als vakleerkracht besefte Martine Kienstra hoe belangrijk beweging is: “Toen de leerlingen een langere periode thuis kwamen te zitten heb ik ze in kleine groepen naar school laten komen. We gingen dan buiten gymmen, maar voorafgaand aan de les liepen we eerst door het recreatiegebied een mile. In het begin was het lastig, maar naarmate de lessen vorderden liepen sommige kinderen ruim 5 km. Heel knap!”

Als buurtsportcoach betrok Martine Kienstra ook andere scholen bij deze activiteit en OBS de Schakel in Hollum sloot zich aan en loopt sinds het nieuwe schooljaar ook iedere dag The Daily Mile. Om alle inzet van de kinderen te belonen heeft Martine Erben Wennemars, ambassadeur van The Daily Mile, op Ameland uitgenodigd.

Vandaag sprak, feestte en liep Erben Wennemars met kinderen van beide scholen. Hij startte in Nes en eindigde zijn dag in Hollum. Daar genoten kinderen ervan hem het hemd van zijn lijf vragen. Wennemars: “Het mooiste is dat je kunt genieten van beweging, ook al is het soms spannend. En niet winnen is niet erg. Als je maar je best hebt gedaan is iedereen winnaar”.

Hij had nog een belangrijke boodschap voor de kinderen en hun ouders: “Je moet op jonge leeftijd leren dat bewegen normaal is om later gezond oud te worden. Obesitas en een ongezonde leefstijl wordt de komende jaren een groot probleem in dit land en ik ben ambassadeur van The Daily Mile om de jeugd in beweging te krijgen en ervoor te zorgen dat deze mooie generatie later ook gezond is. Fit is het nieuwe rijk!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven