We kijken naar wat er wel mag

Onlangs is bekend geworden dat MadNes ook dit jaar niet doorgaat. Het is zo jammer dat door corona veel evenementen geen doorgang kunnen vinden en uitgesteld worden tot volgend jaar. Honderden uren vrijwilligers werk wordt tenietgedaan omdat het coronavirus nog lang niet de wereld uit is.

Toch willen we niet bij de pakken neer blijven zitten. Het is nu eenmaal zo en we kunnen beter kijken naar wat er wel mag op Ameland. Genieten van de Amelander natuur, het bezoeken van de zeehondjes, een tocht met Piet van Tuinen of een fietstocht naar het Oerd met zijn ruige vegetatie.

Terwijl ik dit schrijf voel ik me een rijk mens. Wonen en werken in een prachtige omgeving waar heel veel wel kan en waar je zo nodig de rust en de ruimte kunt opzoeken om te onthaasten. Voor onze gasten is Ameland een prachtig plek om bij te komen van een stressvol leven. Op Ameland kunnen de kinderen nog alleen op pad om een ijsje te halen zonder bang te zijn voor vervelende figuren. We accepteren dat er ’s avonds omgevingslawaai is door toeristen die gezellig uit eten zijn geweest. We verwelkomen vaste gasten, en elk jaar vragen we ons opnieuw af komen ze wel of komen ze niet. We doen ons best om aansprekende evenementen en leuke activiteiten te organiseren echter waar we geen invloed op hebben is de pandemie.

Ondanks Corona leeft ons eiland en is er voldoende ruimte voor iedereen. Ongetwijfeld zullen onze gasten zich ook dit jaar weer vermaken op Ameland maar helaas voor het tweede achtereenvolgende jaar zonder evenementen.

Hopelijk kunnen we in 2022 weer volledig los gaan en mogen we onze vasten gasten tonen waar we ook goed in zijn. Alvast veel leesplezier in dit opnieuw 52 pagina dikke nummer van de Amelander.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven