Vooraankondiging

In het Landbouw-Juttersmuseum Swartwoude zal met een tentoonstelling aandacht besteed worden aan het 100-jarig bestaan van de Vennoot. Stichting Amelander Musea en een delegatie uit het Vennootsbestuur werken nauw samen aan dit project.

Het openingsweekend is gepland op zaterdag 5 en zondag 6 juni. Ingewijden weten dat het op zondag 6 juni precies 100 jaar geleden is dat de akte van oprichting van de Vennoot werd opgemaakt.

In een jubileumboek worden de gebeurtenissen, die in de afgelopen 100 jaar plaatsvonden toegelicht aan de hand verhalen en van vele foto’s. Het boek zal vanaf 5 juni in Museum Swartwoude te verkrijgen zijn.

Op dit moment wordt er al druk gewerkt aan de tentoonstelling, er zijn foto’s verzameld, maar er zijn ook filmpjes uit vroeger tijden ter beschikking gesteld. Bovendien zijn er ook nieuwe films gemaakt met beelden van de Vennootsweiden van nu.

Behalve op de tentoonstelling zal het beeldmateriaal ook te zien zijn op Buren TV. Op zaterdag 5 juni zal er door Buren TV vanuit het museum Swartwoude een uitzending worden gemaakt.

In de volgende Amelander, uitkomend op 7 mei zal nog eens aandacht worden besteed aan de gebeurtenissen rond 5 en 6 juni in museum Swartwoude.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven