Onze nieuwsbrief de wereld in

Elke maand vlak voordat de laatste uitgave van de Amelander verschijnt sturen we een nieuwsbrief de wereld in met de laatste nieuwtjes en de onderwerpen waarover we schrijven. Voordat ons blad tot stand komt is er overleg met de leden van de redactie. Elke keer valt het me op dat we keuzes moeten maken waarover we schrijven. Er zijn nog steeds voldoende interessante onderwerpen die een plekje verdienen in de Amelander. Onze redactieleden horen veel en de tentakels van de uitgever beperken zich ook niet uitsluitend tot de Strandweg in Ballum. Gelukkig hebben we nooit een gebrek aan artikelen.

Een blad kan niet leven zonder inkomsten. De eerste drie maanden zijn bepalend voor de rest van het jaar. Afspraken maken met adverteerders, fotograven aansturen voor het fotograferen van de juiste beelden, overleg met de opmaak kortom zorgen dat je voorbereidingen in orde zijn.

De afgelopen weken is veel tijd gaan zitten in het achterhalen van agenda items. Ook dit hoort bij de voorbereiding. Door corona zijn er voor het april nummer van de Amelander geen agenda items. Alles staat on hold. Niets gaat door of is verschoven. Na een slapeloze nacht hebben we voor het eerst in tientallen jaren op de agendapagina de mededeling geplaatst dat er tot en met 5 mei geen activiteiten zijn.

Hoe het verder komt met de activiteiten op Ameland is onduidelijk. Wij gaan ervan uit dat veel activiteiten niet doorgaan of naar later dit jaar worden verplaatst. Ook dit onderzoek behoort bij een goede voorbereiding… Hoe dan ook, met tal van mooie verhalen zijn we weer trots op de Amelander, veel leesplezier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven