Werkzaamheden jachthaven van start

In december 2020 ging de gemeenteraad van Ameland akkoord met het groot onderhoud en de herinrichting van de jachthaven en stelde hiervoor een krediet beschikbaar. De werkzaamheden gaan in april van start, waardoor de haven in de periode april tot juni minder goed bereikbaar is. In de week van hemelvaart hopen we weer een gedeelte van de haven beschikbaar te kunnen stellen. 

De haven wordt gebaggerd naar NAP -3 m en uitgebreid met een kademuur van 42 meter. De drijvende steigers krijgen een nieuwe indeling waarbij 125 meter verplaatst en hergebruikt wordt en 475 m nieuwe steigers worden geplaatst. De haven wordt ingericht voor ca 70 passanten, 50 leden van de watersportvereniging en geeft meer ruimte voor chartervaart. De openbare ruimte krijgt ook een onderhoudsbeurt. De bestrating rondom de jachthaven wordt opgepakt en de leugenbank wordt vernieuwd.

De gemeente Ameland heeft inmiddels twee contractanten gevonden. Na een aanbesteding heeft Interboat Marinas opdracht gekregen voor de drijvende steigers en Oosterhof Holman Beton- en Waterbouw BV gaat baggeren en de kade uitbreiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven