Wad’n Beweging voor Amelander jeugd

Gemeente Ameland organiseert, in samenwerking met Stichting Sociaal Cultureel Werk Ameland, de Burgemeester Waldaschool, jongeren, diverse bedrijven en de buurtsportcoaches de hele maand februari activiteiten voor jongerenvan 12 tot 27 jaar. De coronacrisis heeft veel impact op de samenleving en treft ons allemaal. Tegelijkertijd geeft onze jeugd hierbij bijzondere zorg. Doordat de normale dagelijkse activiteiten voor jongerennauwelijks mogelijk zijn, kunnen de maatregelen hen in toenemende mate raken.Gemeente Ameland is een JOGG-gemeente (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) en vindt een gezonde leefomgeving van kinderen belangrijk.

Samen met Sport Fryslân werken buurtsportcoaches Brenda Metz en Martine Kienstra daaraan. “In deze tijd misschien nog wel belangrijker”, aldus Metz. “Want dat er veel niet mag, moge duidelijk zijn, maar er kan ook veelwél. De maand februari staat bol van sportieve, gezellige, culinaire en creatieve activiteitenvoor jong en oud op Ameland. Want hoewel de leeftijd van 12 tot 27 jaar wordt genoemd,nodigen we iedereen uit die deel wil nemen.”De flyer met activiteiten is inmiddels huis-aan-huis verspreid. Wad’n Beweging is medemogelijk gemaakt door een subsidie van Jeugd aan Zet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven