Oproep van de burgemeester

Beste Amelanders,

De tijden van tradities die voor velen van ons zo belangrijk zijn, staan weer voor de deur. Voor het eerst vieren we onder andere Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst en Oud en
Nieuw in de aanwezigheid van het coronavirus. 

Ook op Ameland zijn meerdere bewoners besmet geraakt met dit virus. Gelukkig is, voor zover nu bekend, nog niemand als gevolg van het virus in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Het is ontzettend belangrijk dat we ons de komende tijd allemaal inzetten om dat te voorkomen. De enige manier om dat te doen, is om er met elkaar voor te zorgen dat verdere verspreiding van het virus op Ameland wordt voorkomen. We hebben de sleutel tot onze gezondheid in onze eigen handen.

Als burgemeester roep ik u op de richtlijnen, om het virus niet verder te verspreiden, nauwgezet te volgen bij alle komende traditionele activiteiten op het eiland. De basisrichtlijnen als handen wassen, anderhalve meter afstand tot elkaar, de drukte niet opzoeken en thuisblijven bij klachten, zijn heel belangrijk. Daarnaast is het de komende maanden noodzakelijk om ook thuis zorgvuldig te blijven. Ontvang niet meer dan drie gasten, ga niet dansen of schreeuwen en houd afstand. Buiten kunnen we met maximaal vier personen bij elkaar komen. Dit leidt tot de conclusie dat de Amelander traditie begin december niet past binnen de huidige richtlijnen en helaas dit jaar niet gevierd kan worden. 

Als we ons allemaal aan deze tijdelijke beperkingen houden, dan zijn we met elkaar in staat om het groeiende aantal besmettingen met het coronavirus op Ameland een halt toe te roepen. Ik begrijp dat dat veel van u vraagt, zeker in de komende maanden. Als we samen de schouders eronder zetten, zorgen we ervoor dat niet meer mensen besmet raken. Zorg voor elkaar en voor uzelf, dan gaat het ons lukken. Ondanks alle maatregelen hoop ik dat we toch met elkaar in het gezin een gezellig Sinterklaas en Kerstfeest en Oud en Nieuw kunnen hebben.

Burgemeester Leo Pieter Stoel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven