Kunstmaand Ameland

Wat hadden we er een zin in! Wat hebben we al een werk verzet! Maar.. De aanvullende maatregelen die de overheid heeft aangekondigd om de COVID-19
pandemie in Nederland onder controle te krijgen heeft het bestuur na overleg met de gemeente Ameland doen besluiten Kunstmaand Ameland 2020 niet door te laten gaan. Wij voelen ons genoodzaakt en verantwoord om de richtlijnen van de overheid en het RIVM te respecteren.

De Kunstmaand is onder andere van mening dat als de overheid en het RIVM een reisbeperking oplegt de Kunstmaand niet van mensen kan vragen naar Ameland te reizen om te gaan genieten van de Kunstmaand. Dit past de Kunstmaand niet. Daarnaast kunnen veel locaties (horeca) niet bezocht worden.

Het is duidelijk! Er zal dit jaar geen Kunstmaand Ameland zijn.

Dat Kunstmaand Ameland niet doorgaat wil niet betekenen dat we de bezoeker niet op een andere manier kunnen laten genieten van hetgeen ze anders hadden kunnen zien, beleven en ervaren tijdens Kunstmaand Ameland 2020.

Wij zijn van mening dat we ook dit jaar heel mooie kunst naar het eiland zouden hebben ge-haald en wat zonde dat we dit niet kunnen laten zien op Ameland tijdens de Kunstmaand. Maar.. Vanachter de telefoon, laptop of computer toch genieten van de mooie kunst die er zou zijn geweest als Kunstmaand Ameland 2020 wel door zou gaan?

Houd de komende weken de website en sociale media van Kunstmaand Ameland in de gaten en ga zien, beleven en ervaren welk mooi werk de kunstenaars hebben gemaakt.
De organisatie van Kunstmaand Ameland heeft nagedacht over een alternatief. Een alternatief wat passend is bij de huidige situatie en waarbij wij kunstenaars de gelegenheid willen geven de kunst te tonen en de bezoeker te laten genieten.

Wij hebben kunstenaars gevraagd op onze website op de huidige pagina van desbetreffende deelnemende kunstenaar een aantal foto’s te laten publiceren van de te verkopen werken. De bezoeker kan zijn of haar interesse kenbaar maken aan Kunstmaand Ameland en via een koopovereenkomst kan dan het werk worden gekocht. De kunstenaar krijgt een kopie van de koop-overeenkomst en in overleg tussen de koper en de kunstenaar kan een afspraak gemaakt worden hoe het werk wordt overgedragen.

Kunstmaand Ameland draagt zorg voor de financiële afhandeling. De kunstenaar kiest zelf voor het wel of niet het aanbieden van zijn of haar kunst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven