Ameland verlengt tijdelijke terrasuitbreiding

Het college van burgemeester en wethouders van Ameland heeft naar aanleiding van een evaluatie besloten de tijdelijke uitbreiding van de terrassen op het eiland te verlengen tot en met 31 oktober. Ook de tijdelijke verruiming van de openingstijden blijft van kracht tot en met 31 oktober. Dorpsbelangen, ondernemers en omwonenden plaatsen enkele kritische kanttekeningen, maar oordelen overwegend positief over de tijdelijke uitbreiding.

Als onderdeel van de coronamaatregelen biedt de gemeente Ameland horecaondernemers sinds het begin van de zomer de mogelijkheid om hun terrassen tijdelijk iets uit te breiden. Daarnaast is de sluitingstijd tijdelijk verschoven van 01.00 uur naar 02.00 uur. De regeling voor uitbreiding van de terrassen kent geen einddatum, maar die voor de sluitingstijd wel: tot 1 september. Het is aan de burgemeester om de verruiming van de openingstijden al dan niet te verlengen.

De gemeente heeft een korte evaluatie laten doen naar de ervaringen met de vergrote terrassen en de verruimde openingstijden. De evaluatie is medio augustus telefonisch uitgevoerd. De horeca is zeer positief en zou de situatie graag zo houden. De betrokken buurtbewoners van het Convenant Veilig Uitgaan reageren ook overwegend positief. De dorpsbelangen zijn niet negatief maar wel terughoudend. Bij de evaluatie zijn ook diverse omwonenden betrokken. Het beeld dat zij schetsen is hetzelfde: naast een enkele kritiekpunt vooral positieve opmerkingen.

Op basis van de evaluatie heeft het college besloten de tijdelijke verruiming voor de terrassen toe te staan tot 31 oktober. De burgemeester heeft besloten om de verlenging van de sluitingstijden eveneens te continueren tot 31 oktober. De kritische opmerkingen die zijn geuit, worden nog met de betrokken horecaondernemers besproken. Het college benadrukt dat de maatregelen een tijdelijk karakter hebben en houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven