Sjoerd Ameland wint verkiezing meest duurzame Strandpaviljoen

Nes, Ameland – Strandpaviljoen Sjoerd is uitgeroepen tot meest duurzame Strandpaviljoen van Nederland 2020. “Hier zijn we natuurlijk ontzettend trots op!”, zegt Floris Oud, exploitant van Strandpaviljoen Sjoerd. Initiatiefnemer Strand Nederland organiseert jaarlijks deze verkiezingen. Vorig jaar werd het Amelander bedrijf nog uitgeroepen tot Beste Strandpaviljoen van de Waddeneilanden.

Sjoerd zelf is ook uitermate tevreden met de nieuwe titel. “Groen, groener, Sjoerd. Donderdag zijn wij door Strand Nederland uitgeroepen tot meest duurzame Strandpaviljoen van Nederland! Een heel mooie mijlpaal, maar dat was niet gelukt zonder de toewijding van de fantastische club strijders waar Sjoerd op draait!”

“Onze bedrijfsvoering draait om uitstekend gastheerschap en kwaliteit”, gaat Oud verder. “Maar daarnaast vinden wij het heel belangrijk om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Wij bevinden ons middenin de natuur. Sjoerd wil over vijftien jaar niet een vlot zijn dat drijft op de Noordzee. Zo is bijvoorbeeld ons verpakkingsmateriaal biologisch afbreekbaar. Niet pas het afgelopen seizoen of sinds vorige zomer. Nee, al ruim tien jaar. Dankzij onze zonnepanelen en -collectoren verbruiken wij tot wel 75% minder energie dan andere strandpaviljoens doen. Zo zijn er nog tal van duurzame oplossingen die wij toepassen bij Sjoerd. En ja, ik spreek steeds over wij. De wind staat in onze zeilen en dat komt door de fantastische en hechte club waar Sjoerd op draait. Deze prijs is van iedereen: een prachtige beloning voor 100% teamwork!”

Opnieuw in de prijzen Sjoerd wist deze prijs in 2016 en 2017 ook al eens in de wacht te slepen. Het bedrijf is in het bezit van het Golden Green Key-certificaat, het grootste, internationale duurzaamheidskenmerk voor de toeristische en recreatieve branche. Het paviljoen heeft onder meer de oude vloer hergebruikt, de urinoirs zijn zonder water, er is overal ledverlichting en er zijn zonnepanelen en –collectoren die stroom en gas vervangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven