Amelander duurzaamste paviljoen

Strandpaviljoen Sjoerd op wint ook de prijs voor duurzaamste paviljoen van Nederland, Dit maakte de jury bekend. Strandpaviljoen Sjoerd mag zich gelukkig prijzen met deze eretitel. Floris Oud, exploitant Strandpaviljoen Sjoerd – “Natuurlijk zijn wij hartstikke trots op deze prijs! Onze bedrijfsvoering draait om uitstekend gastheerschap. Maar daarnaast vinden wij het heel belangrijk om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Wij bevinden ons middenin de natuur.

Sjoerd wil over vijftien jaar niet een vlot zijn dat drijft op de Noordzee. Zo is bijvoorbeeld ons verpakkingsmateriaal biologisch afbreekbaar. Niet pas het afgelopen seizoen of sinds vorige zomer. Nee, al ruim tien jaar. Dankzij onze zonnepanelen en -collectoren verbruiken wij tot wel 75% minder energie dan andere strandpaviljoens doen. Zo zijn er nog tal van duurzame oplossingen die wij toepassen bij Sjoerd. En ja, ik spreek steeds over wij. De wind staat in onze zeilen en dat komt door de fantastische en hechte club waar Sjoerd op draait.

Deze prijs is van iedereen: een prachtige beloning voor 100% teamwork!” Over de verkiezingen Strand Nederland en Stichting Nederland Schoon werken transparant, zodat andere ondernemers en gemeentes kunnen leren van de goede resultaten.

Daarom zijn de inspecties voor het Schoonste Strand in te zien via de monitoringsapp van de inspecteurs. Kijk op strandinspecties.nl voor de gegevens van alle stranden. De Strandverkiezingen worden georganiseerd door Strand Nederland en worden ondersteund door de Green Deal Schone stranden, Stichting Nederland Schoon, Koninklijke Horeca Nederland, Blauwe Vlag/Green Key en horecavakblad Entree. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven