Vermist meisje bij Ameland gevonden in zee

In de middag van vrijdag 17 juli heeft een boot van de politie een lichaam aangetroffen in de Noordzee tussen Ameland en Schiermonnikoog. Het lichaam is naar Ameland overgebracht waar vrijdagmiddag de identificatie plaatsvond. De politie laat weten dat het om het 14-jarige Duitse meisje gaat dat sinds zaterdag 11 juli op Ameland in zee verdween. “We zijn opgelucht dat het meisje is gevonden en dat er een eind komt aan de onzekerheid van haar familie” zegt burgemeester Leo Pieter Stoel van Ameland die de zoekactie op de voet heeft gevolgd. “Ik heb heel veel waardering voor iedereen die meegeholpen heeft met zoeken en wil mijn dank uitspreken aan alle mensen die zich de afgelopen week hebben ingezet.

De gemeente Ameland leeft intens mee met de familie. We wensen ze heel veel sterkte toe”. Sinds zaterdagavond werd er op en rond Ameland gezocht naar het meisje. Rond 22.30 uur werd er alarm geslagen nadat een vader en zijn twee dochters in het water in de problemen waren geraakt. De man en één van de meisjes konden aan de kant komen; het andere meisje werd niet meer gezien. Sindsdien is er door reddingwerkers en vrijwilligers met man en macht naar haar gezocht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven