Hollum in top vijf allermooiste dorpen van Nederland

Vijf dorpen zijn in de race voor de titel ‘Allermooiste dorp van Nederland’. Tijdens de ANWB-verkiezing brachten 30.000 leden hun stem uit op het dorp dat zij het mooiste vinden. Hollum (Ameland) bevindt zich in de top vijf van deze dorpen. Uit een lijst van 50 dorpen verkoos de jury de top vijf. Criteria waarop de dorpen door de jury zijn beoordeeld zijn onder andere: authenticiteit, ruimtelijke samenhang, levendigheid en de verhouding tussen bebouwing en groen en het recreatieve aanbod.

Na een afsluitend juryberaad werd unaniem de winnaar gekozen. Welk dorp dat is wordt op maandag 17 augustus bekend gemaakt. Vervolgens wordt dit dorp op 20 augustus gehuldigd. De vakjury bestaat uit Wim Daniëls, auteur en cabaretier. Hij schreef het boek Het Dorp, een ode aan het dorp van weleer. Jaap Evert Abrahamse, architectuurhistoricus en onderzoeker bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Marieke Haafkens, ANWB Eropuit, fiets-en wandelroute-expert.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven