Boekenmarkt in De Plaats

Deze zomer wel héél compleet Even struinen langs meters boeken, bladeren door een spannende thriller of per toeval een parel van vinyl op de kop tikken. Jan en alleman vindt wekelijks zijn weg naar De Plaats in Hollum, de boekenmarkt die daar wordt georganiseerd is inmiddels niet meer weg te denken van het programma.

Deze zomer extra leuk, want het aanbod is flink uitgebreid met eigengemaakt werk van de dames van de knutselclub en allerhande curiosa. Nu er als met eigengemaakt gevolg van corona geen braderie of bazaar meer op de agenda staat in Hollum, heeft De Plaats alles in één. Al op de allereerste activiteitenprogramma’s van de Pioniersplek in Hollum staat de boekenmarkt gepland, het blijkt een schot in de roos. Zowel Amelanders als badgasten zijn enthousiast en kijken maar al te graag even tussen de boeken, CD’s, DVD’s en LP’s.

Wekelijks krijgt De Plaats spullen gesponsord, die even later weer voor een vriendelijk prijsje de deur uitgaan. Overigens niet om de kas te spekken, maar met als doel andere activiteiten te kunnen bekostigen.

Belangrijk speerpunt van De Plaats is namelijk dat écht iedereen altijd kan meedoen, ongeacht hoe dik de portemonnee is. Voor elk wat wils Hoewel het aanbod al heel flink was, kan de boekenmarkt deze zomer zelfs door als rommelmarkt. De dames van de knutselclub zitten eerder dit jaar met de handen in het haar, zonder braderie of bazaar is er nog amper mogelijkheid om hun eigengemaakte spullen aan de man te krijgen.

Na overleg met De Plaats is er ook voor de dames een plekje op de boekenmarkt, die nog de hele zomer elke dinsdag plaatsvindt. En over de afgelaste jaarlijkse bazaar en rommelveiling gesproken, alle curiosa die daar normaalgesproken te vinden is staat nu ook maar te verstoffen in een loods. En dus is ook hiervan een ruime selectie te vinden op boekenmarkt, waardoor je zonder twijfel kunt zeggen; er is voor elk wat wils!

Coronaproof Natuurlijk kan ook de boekenmarkt alléén doorgang vinden met inachtneming van de coronarichtlijnen. Die neemt De Plaats dan ook serieus, zo kunnen bezoekers de handen desinfecteren en is er een looproute met aparte in- en uitgang. Het complete aanbod aan spullen is ruim uitgestald, binnen maar ook buiten en in de berging. Zo is eindeloos struinen gewoon mogelijk, precies zoals het op een boekenmarkt hoort te zijn.

Zelf eens een kijkje nemen? Je bent tot en met augustus iedere dinsdag van 10:00 tot 16:00 uur meer dan welkom in De Plaats, aan de Oosterlaan in Hollum.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven