Wagenborg stopt met verplicht reserveren

Met ingang van woensdag 1 juli is de capaciteitsbeperking in het OV vervallen. Alle plaatsen aan boord zijn weer beschikbaar om ervoor te zorgen dat er meer mensen met de veerboot naar Ameland en Schiermonnikoog kunnen. Naast het laten vervallen van deze capaciteitsbeperking door het kabinet, hebben de Veiligheidsregio’s de reserveringsplicht voor het OV opgeheven. De noodzaak om van tevoren een plek aan boord van de veerboot te reserveren, is daarmee komen te vervallen.

Wat verandert er? Concreet betekent dit dat iedereen die zonder auto naar Ameland of Schiermonnikoog wil, weer op de bonnefooi kan reizen. Er hoeft niet meer gereserveerd te worden voor passagiers, fietsen en motoren. Het vrije reizen dat sinds jaar en dag het streven van de rederij is, wordt weer in ere hersteld.

Een veerdienstticket bestelt men van tevoren online. Het ticket is geldig op alle dagen binnen de periode van het jaar die de reiziger zelf kiest. De toegangspoortjes op de eilanden worden verwijderd.

Andere maatregelen blijven van kracht Ger van Langen, directeur WPD: “We zijn hier blij met dit besluit, hoewel we ons met elkaar wel aan de andere maatregelen moeten blijven houden om het virus buiten de deur te houden. Zo geldt er voor alle reizigers vanaf 13 jaar nog steeds dat zij een mondkapje moeten dragen in en om de terminals en aan boord van onze schepen. De afscheidingsfolies in de salons blijven zitten en WPD blijft reizigers met auto verzoeken om tijdens de overtocht in de auto te blijven zitten.”

Advies: reis buiten spitstijden en kom op tijd Om de druk op de terminals en grote hoeveelheden wachtenden bij de terminals te voorkomen, roept Wagenborg haar reizigers op om vooral rekening te houden met de bekende drukke tijden en dagen. Plan waar mogelijk de reis buiten deze spitsdagen en –tijden. En zorg dat je op tijd aanwezig bent, tenminste een half uur voor vertrek van de veerboot. Zo vergroot je de kans dat je meekunt op de gewenste afvaart.

Al gereserveerd? Aan de mensen die gereserveerd hebben voor zichzelf, de fiets of de motor laat WPD weten dat zij gewoon meekunnen op de gereserveerde afvaart. Mocht men meewillen op een andere afvaart dan gereserveerd, dan kan er contact met de Klantenservice worden opgenomen. In alle gevallen geldt: zorg dat je op tijd bent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven