Burgemeester Stoel overhandigt strandunits aan KNRM

Het Amelander strandseizoen is weer geopend! Derhalve heeft de gemeente Ameland vandaag de sleutel van twee nieuwe strandunits overhandigd aan Enno de Haan (coördinator KNRM IJmuiden). Ieder jaar verzorgt de gemeente de plaatsing van de strandunits. Dit jaar zijn er twee nieuwe units gearriveerd. De oude units hebben vanaf 2008 dienstgedaan en zijn destijds speciaal voor Ameland ontwikkeld. De nieuwe units zijn vrijwel hetzelfde; ze hebben een extra deur en een aantal technische dingen is gewijzigd.

Een van de oude units gaat dienstdoen als slaapplaats, omdat er in verband met de veiligheidsmaatregelen rondom Covid19 niet meer in één unit mag worden geslapen.

Daarnaast is dit het eerste weekend dat er weer gezwommen mag worden op de badstranden in Hollum, Nes en Buren.

Sinds 2012 verzorgt de KNRM de strandbewaking en ook nu zijn de speciaal opgeleide lifeguards van de KNRM weer aanwezig op de stranden van Ameland. De laatste weekenden van juni, dagelijks in de maanden juli en augustus en de eerste twee weekenden van september houden drie KNRM lifeguards toezicht bij deze badstranden. Strandbezoekers die verkoeling zoeken kunnen als de gele vlag is gehesen zwemmen tussen de roodgele vlaggen. In Ballum is er als gevolg van het groene strand geen badstrand en zijn twee lifeguards actief.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven