beleefroute ‘Rondje Holwerd’

De eerste fietsroute, ontwikkeld vanuit het project WaddenAgenda 2.0 is een feit. De route ‘Rondje Holwerd’ is officieel door Martin Cnossen, directeur Merk Fryslân, overhandigd aan Jelle Boerema, wethouder van Noardeast-Fryslân. De route kwam mede op initiatief van stichting Holwerd aan Zee tot stand in nauwe samenwerking met lokale ondernemers en omwonenden uit het gebied.

Samen met ondernemers ontwikkeld Merk Fryslân organiseerde pre-corona in 2019 en 2020 twee Cultuurcafés voor lokale betrokkenen om een route in Noardeast-Fryslân te ontwikkelen waarbij de toerist en inwoners van Fryslân echt het gebied leren kennen. Dit leidde tot een route met onderweg bijzondere verhalen en het kennismaken met lokale ondernemers en kleinschalig aanbod van cultuur en natuur. Zo gaat de route onder meer langs de kust van Waddenzee Werelderfgoed, Bezoekerscentrum Terp Hegebeintum, Waddenbelevingscentrum De Noordhoren en Ambachtelijke Textieldrukkerij De Kleine Lijn. Martin Cnossen, directeur Merk Fryslân: ‘Wij vinden het belangrijk projecten als Holwerd aan Zee te steunen. We doen dit met het ontwikkelen van dit soort routes en door te bedenken welk aanbod met het oog op Holwerd aan Zee er in de toekomst kan zijn.’ Jan Zijlstra namens stichting Holwerd aan Zee reageert: ‘Deze coproductie is een mooi voorbeeld van de spin-off van het project Holwerd aan Zee. Belangrijk ook voor de beleefbaarheid van het gebied en de transitie van de Waddenkust tot een toeristische bestemming.’

Dit is de eerste route van Merk Fryslân die op deze manier tot stand is gekomen. De bedoeling is dat er eind 2021 minimaal zes routes voor het Waddengebied zijn ontwikkeld. Lokale ondernemers, onderwijs, bewoners, cultuur- en natuurorganisaties blijven hierbij betrokken, zij kennen het gebied tenslotte op hun duimpje.

Verkrijgbaarheid route De route is beschikbaar in het Nederlands, Duits en Engels. Verspreiding wordt door de lokale stakeholders zelf verzorgd en vindt plaats via diverse toeristische punten en recreatieondernemers. Daarnaast is de route online (GPX) beschikbaar op Friesland.nl, VisitWadden.nl en de Duitse grensoverschrijdende tool Grenzelos-aktiv.de. Ook wordt de route getipt als ‘Coronaproof’ route.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven