Reizen naar Ameland

Reizen met Wagenborg Passagiersdiensten kan vanaf 1 juni weer volgens de normale dienstregeling. Wel zijn er twee beperkingen opgelegd door het kabinet: er mogen minder passagiers mee aan boord (40% van de maximale capaciteit) en het dragen van een mondkapje is verplicht voor reizigers vanaf 13 jaar.

Binnen deze regels wil Wagenborg Passagiersdiensten toch zoveel mogelijk bezoek aan de eilanden mogelijk maken en voorkomen dat reizigers niet mee kunnen. Daarom is online reserveren vanaf dinsdag 16 juni voor iedereen verplicht. Dit geldt voor zowel de heen- als terugreis. Wel zo duidelijk, iedereen weet nu waar hij of zij aan toe is.

SITUATIE TOT EN MET 15 JUNI 2020 Totdat het nieuwe reserveringssysteem klaar is voor gebruik kunnen tickets alleen ter plaatse voor vertrek worden gekocht in de terminal. Wees op tijd aanwezig. Wij raden iedereen aan om tenminste 30 minuten voor de geplande vertrektijd van de veerboot aanwezig te zijn. De kassa’s gaan dan ook open. Mocht u niet meer mee kunnen op de gewenste afvaart, dan kunt u mee met een volgende afvaart.

WAT VERANDERT ER VANAF 16 JUNI 2020?

  • Tickets zijn niet meer te koop bij de terminals, reserveren kan alleen online;

  • Reserveren kan op 16 juni 2020 direct vanaf de eerste afvaart vanaf Ameland en Lauwersoog;

  • Eerder aangeschafte passagierstickets werken niet meer bij de toegangspoortjes in de terminal. Deze tickets kunnen vanaf 16 juni 2020 worden omgezet in een reservering van een heen- en terugreis. Hoe werkt dit?

  • Is het ticket via een WPD-account aangeschaft? Dan is deze online zichtbaar in ‘Mijn Wagenborg’ en door de reiziger zelf om te zetten in een heen- en terugreis.

  • Is het ticket zonder WPD-account aangeschaft? Dan kan er contact worden opgenomen met onze Klantenservice om het ticket om te zetten in een heen- en terugreis.

  • In “Mijn Wagenborg” kan er met een meervaartentegoed en een abonnement een reservering gemaakt worden;

  • Zowel op de heen- als terugreis vindt er toegangscontrole plaats.

De komende weken werken wij met man en macht aan het aanpassen van ons reserveringssysteem. Het online reserveren zal niet direct voor alle doelgroepen optimaal functioneren. Wij doen er in de huidige situatie alles aan om de eilanden bereikbaar te houden en rekenen daarbij op ieders begrip. Houd onze website in de gaten voor actuele informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven