Corona maatregelen op Ameland

Iedereen op Ameland is druk bezig om zich voor te bereiden op de 1.5 meter economie. We gaan ervan uit dat onze gasten Ameland niet zijn vergeten. Eigenlijk hopen we stilletjes op dat het deze zomer onwijs druk wordt. Als de geluiden de we horen bewaarheid worden dan blijven veel mensen in Nederland en ligt de keuze voor de eilanden voor de hand.

Ook op Ameland zullen er een aantal maatregelen worden genomen om zo veilig mogelijk op ons eiland te kunnen verblijven. Eén van de meest ingrijpende maatregelen is dat je vanaf half juni ook de overtocht voor personen moet reserveren. Doordat er maar beperkt toegang is op de boten heeft de rederij tot deze maatregel besloten. Deze maatregel houdt tevens in dat de terugtocht ook geboekt moet worden en er in de terminal te Nes toegangspoortjes komen te staan.

Er wordt nog nagedacht hoe wij op Ameland onze gasten op de meest vriendelijk wijze kunnen herinneren aan de anderhalve meter economie.

Vele bedrijven hebben al maatregelen genomen maar evenzovele bedrijven realiseren zich ook dat het lastig wordt om altijd de juiste afstand te houden. Wij vragen onze bezoekers hier rekening mee te houden en ook zelf te bepalen wat kan en wat niet kan.

Onze natuur en stranden zijn eigenlijk het mooiste wat Ameland heeft te bieden. Tientallen kilometers wit zand strand direct aan het water met een schitterend uitzicht. Onze stranden zijn uiteraard voor iedereen toegankelijk. Is het te druk loop dan iets verder west- of oostwaarts. Hier is nog voldoende ruimte. Respecteer de natuur en houdt rekening met alles wat bloeit. Gebruik de fiets om Ameland te ontdekken maar ga niet in grote getale ergens stoppen waardoor anderen niet kunnen passeren. Parkeer uw fiets zoveel mogelijk buiten het centrum van de dorpen zodat iedereen voldoende looproute heeft.

De supermarkten hebben in hun winkels looproutes aangegeven op de vloeren. De horeca mag de terrassen uitbreiden zodat afstanden kunnen worden gerealiseerd terwijl er toch voldoende plek is. Detailhandelsbedrijven hebben ontsmettingsmiddel bij hun deuren en geven aan passend om te gaan met de maatregelen. Het openbaarvervoer heeft een beperkte capaciteit en vraag op voorhand geduld te hebben als u niet direct mee kan worden genomen. Buitensport activiteiten zijn weer volop mogelijk. Voor robbentochten en rondritten wordt nog gezocht naar passende maatregelen.

De Amelander musea zijn vanaf 1 juni weer geopend. U wordt nadrukkelijk verzocht even op hun website te kijken voordat u hen een bezoek wilt brengen. Het openlucht zwembad in Ballum gaat vanaf 1 juli weer open.

Wij zijn er klaar voor om u te ontvangen. Ongetwijfeld zullen de maatregelen de komende weken worden verfijnd. Wij vragen aan u om met ons mee te denken en alert te zijn. Wij hopen op een prachtige zomer met veel toeristen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven