Ruim paardenpoep direct op

De laatste tijd komen er weer klachten bij ons binnen over paardenpoep op de weg. De gemeente besteedt regelmatig aandacht aan dit onderwerp, maar dit leidt helaas nog niet tot minder overlast en ergernis. De eigenaar of houder van een paard is verplicht om uitwerpselen van het paard op de openbare weg onmiddellijk te verwijderen.

Ook worden er steeds vaker uitwerpselen aangetroffen op fiets- en wandelpaden en duinovergangen. Ook hier gelden er verkeersregels voor ruiters en menners. Ruiters, koetsiers en ook geleiders van rijdieren, trekdieren en vee zijn bestuurders; dit betekent dat zij geen gebruik mogen maken van fiets- en wandelpaden. Uitwerpselen op de weg is geen fraai gezicht, maar dit komt ook de volksgezondheid niet ten goede. De eigenaar of houder van een paard roepen wij nogmaals op de uitwerpselen van het paard onmiddellijk op te ruimen ter voorkoming van overlast en ergernis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven