Hoe brengen we onze economie weer op gang

Binnenkort zal de regering maatregelen aankondigen waarmee de Nederlandse economie gedoseerd en gecontroleerd op gang gebracht gaat worden. Dit zal met allerlei regels, beperkingen maar ook kansen en mogelijkheden gepaard gaan. Op landelijk niveau zijn sectoren en brancheorganisaties gevraagd hiervoor plannen te ontwikkelen en ideeën aan te dragen.

Ook op Ameland wordt vanuit de gemeente, samen met maatschappelijke organisaties gewerkt aan regels die onze economie helpen en versterken zodra het leven, gecontroleerd en met afstand, weer op gang kan komen.

Veel is nog onduidelijk, maar vanuit het Ondernemers Platform Ameland kunnen we zeker nog zaken aandragen en een stuk maatwerk maken die aanvullend kunnen helpen onze Amelander economie weer veilig en gedoseerd op gang te brengen. Alles is er op gericht dat de economie binnen de mogelijkheden weer kan gaan functioneren, waarbij gezondheidsrisico’s maximaal worden ingeperkt.

Ameland is heel divers, bevat zoveel verschillende DNA’s dat dit extra stuk maatwerk van essentieel belang kan zijn voor ons eiland, nu en in de toekomst. Hiervoor hebben wij uw hulp nodig. Beantwoord daarom de onderstaande vragen via mail aan: info@opa-ameland.nl.

Welke ideeën hebt u die uw onderneming en Ameland als geheel kunnen helpen bij het veilig en duurzaam op gang brengen van onze Amelander economie? Welke ideeën hebt u die uw onderneming en die van uw branchegenoten op de langere termijn duurzaam ondersteunen?

We vragen u om zo snel mogelijk op deze vragen te reageren; er is al veel inbreng geleverd, maar nu is de kans om wat u denkt nog in te brengen! Reageer daarom voor dinsdag 21 april. We lezen en verwerken alle ideeën meteen bij binnenkomst en verwerken die in ons actieplan Ameland 1.5 economie. Snel reageren is daarom heel belangrijk! We zullen via onze nieuwsbrief verslag doen van de inbreng die we als OPA hebben gedaan!

Het OPA bestuur staat klaar voor het beantwoorden van uw vragen in deze tijd. We bieden een luisterend oor voor elke ondernemer die daar behoefte aan heeft. Telefoonnummers van de bestuursleden vind u op www.opa-ameland.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven