Maatregelen voor Amelander ondernemers

Veel ondernemers zijn of worden getroffen door de landelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beheersen. Om deze ondernemers zoveel mogelijk tegemoet te komen, zal de gemeente Ameland bij het innen van de gemeentelijke belastingen uitstel verlenen als dat nodig is. Dat maakte wethouder Theo Faber, portefeuillehouder economische zaken, recreatie en toerisme, vandaag bekend. Ondernemers die als gevolg van de maatregelen hun bedrijf hebben stilgelegd of die hun omzet sterk hebben zien dalen, komen voor uitstel in aanmerking.

U kunt uitstel aanvragen van betaling van alle gemeentelijke belastingen, behalve leges. U hoeft geen aanvullend bewijs aan te leveren. U krijgt uitstel van betaling tot 31 augustus 2020. U kunt het bedrag daarna in één keer betalen of kiezen voor gespreide betaling via een automatische incasso. Bij een automatische incasso schrijft de gemeente de vordering in tien termijnen af. De gemeente neemt tot 31 augustus 2020 geen incassomaatregelen (zoals aanmaningen of dwangbevelen) in het geval bedrijven openstaande belastingschulden hebben. Verzoek tot uitstel indienen? Dat kan per mail. Stuur uw verzoek naar belastingen@ameland.nl.

Hulp van de Rijksoverheid Ook de Rijksoverheid komt ondernemers te hulp. De regering maakte op 17 maart een uitgebreid pakket aan hulpmaatregelen voor ondernemers bekend. Meer informatie op https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/17/coronavirus-kabinet-neemt-pakket-nieuwe-maatregelen-voor-banen-en-economie. Ondernemers worden ook verwezen naar de website van Ondernemers Platform Ameland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven