Ameland heeft nieuwe coalitie

Ameland heeft een nieuwe coalitie. Die bestaat uit AmelandÉén, Algemeen Belang Ameland en de VVD. Dit maakt de griffier vandaag bekend. De samenwerkende partijen vertegenwoordigen acht van de elf raadszetels in de gemeenteraad. Er komen twee wethouders. De nieuw gevormde coalitie gaat aan de slag met de beleidsvoornemens die in 2018 zijn geformuleerd en die in een eerder stadium ook raadsbreed zijn onderschreven.

Belangrijke beleidspunten zijn onder meer de woningbouw, de vaarverbinding, de ouderenzorg op het eiland en duurzame ontwikkeling. In de raadsvergadering van 9 maart aanstaande zullen de heren Theo Faber en Piet IJnsen worden voorgedragen voor benoeming tot wethouder.

Voorafgaand zal de aangezochte procesbegeleider, Jan Wibiër, een toelichting geven op het formatieproces. Vervolgens wordt het nieuwe coalitieakkoord gepresenteerd. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven