Waddeneilanden lopen Regiodeal mis

De Waddeneilanden zijn niet geselecteerd voor een bijdrage van het rijk voor hun regiodeal. Een dergelijke bijdrage is bedoeld voor regionale initiatieven die de welvaart en de leefbaarheid versterken. De eilanden hadden de gelden aangevraagd voor het realiseren van betaalbare en beschikbare woonruimte, voor behoud van voorzieningen, Co2-neutraal vervoer en circulaire economie. Allemaal zaken die van groot belang zijn voor de leefbaarheid op de eilanden. Het afwijzen van de aanvraag wordt dan ook als zeer teleurstellend ervaren.

De aanvraag was ingediend met steun van alle vijf gemeenteraden en met steun van de provincies Fryslân en Noord-Holland. Die eensgezindheid was ook reden voor enig optimisme over de afloop van de procedure.

De afwijzing is desondanks geen reden om bij de pakken neer te zitten. In eendrachtige samenwerking zullen de eilanden zich blijven richten op het bereiken van hun gezamenlijke doelen. Eilanders zijn van oudsher gewend hun eigen boontjes te doppen. De teleurstelling is er niet minder om.

De komende maanden zullen de eilanden zich beraden op de vraag welke projecten geheel op eigen kracht of met hulp van anderen alsnog kunnen worden gerealiseerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven