Ultimatum verstreken

De voltallige oppositie op Ameland eist het vertrek van PvdA-wethouder Ellen Bruins Slot.  Volgens de oppositie zou Bruins Slot moeten opstappen omdat haar partij – de PvdA – niet meer in de gemeenteraad van Ameland vertegenwoordigd is. De minderheidscoalitie is de oppositie een doorn in het oog.

De oppositie stelde Ellen Bruins Slot een ultimatum. Voor vrijdag 17 januari om 12 uur ‘s middags moet zij haar ontslag hebben ingediend. Dit heeft ze niet gedaan. .

Het ultimatum werd afgelopen maandag meegedeeld in het presidium, de vergadering van fractievoorzitters. Alle oppositiepartijen gaven aan dat ze niet over een nieuwe coalitie willen praten zolang Bruins Slot nog op haar plek zit.

Nu Bruins Slot niet is opgestapt volgt er naar alle waarschijnlijkheid een motie van wantrouwen aan haar adres in de eerstvolgende raadsvergadering. Die is pas op 27 januari. Zit de minderheidscoalitie er dan nog, dan heeft die motie kans op een meerderheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven