Wat zie jij in jouw waddengebied?

De Wadden: een uniek natuurgebied van Werelderfgoedklasse. Nergens anders kunnen we hier zo genieten van ruimte, rust en openheid. Dat willen we graag behouden én versterken. Als Waddenbewoners – jong en oud – moeten we daarom kritisch blijven op wat wij toevoegen aan de natuur. Dit geldt niet alleen voor nieuwe ontwikkelingen, maar ook voor plekken en objecten uit het verleden waarvan we vinden dat ze niet meer passen bij het Waddengebied als Werelderfgoed op de langere termijn.

Wat willen we bijvoorbeeld met braakliggende terreinen, verouderde of leegstaande gebouwen en boorplatformen? Wat doen we met zendmasten, verlaten schuren of parkeerdekken aan zee? Misschien vind je het niet mooi, moet het een andere bestemming krijgen, of vind je het simpelweg niet meer passen in het gebied en aansluiten bij de Werelderfgoedstatus.

Meer informatie
Wad zie jij is een initiatief van het Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW) en draagt bij aan het thema Versterken Kernwaarden Werelderfgoed. Meer informatie over, en de spelregels van Wad zie jij vind je hier.

Stem of nomineer snel!
Breng je stem uit op een van de suggesties hieronder. Of nomineer zelf een plek of bouwwerk dat jij niet meer vindt passen in zijn huidige staat. Klik dan op Nomineer Zelf. En laat ons weten waarom jij vindt dat jouw nominatie niet meer past bij het Waddengebied als werelderfgoed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven