Ameland maakt pas op de plaats

Maandag 16 december ging de raad van de gemeente Ameland akkoord met de plannen voor de herinrichting van de jachthaven en stelde een krediet beschikbaar voor de uitvoering. Naar aanleiding van de aanhoudende kritiek vanuit een aantal partijen maakt het college nu toch eerst pas op de plaats. “We gaan pas verder als alle partijen achter het plan staan”, zegt wethouder Theo Faber.Aan het plan voor de herinrichting van de jachthaven gaat een lange periode vooraf van overleg met Stichting Jachthaven Het Leijegat, waarin verschillende belanghebbenden vertegenwoordigd zijn. Dit leidde uiteindelijk tot het plan dat begin december voorlag in de commissievergadering. Vlak voor de commissievergadering was nog een ingelast gesprek met de jachthavenstichting en de belangenverenigingen voor de chartervaart BBZ en VBZH. Beide verenigingen vrezen dat de nieuwe jachthaven straks te weinig ruimte biedt voor grote schepen van de bruine vloot. Na dit overleg is het plan aangepast, overeenkomstig de inbreng van de verenigingen.

Hoewel de Stichting Jachthaven Het Leijegat in alle versies van de plannen is meegenomen, blijft de achterban van de stichting kritisch en uit dat ook in de media. Dat is voor het Amelander college aanleiding om pas op de plaats te maken totdat alle partijen zich achter het plan scharen. Wethouder Faber: “Het college vraagt nu duidelijkheid van de partijen. We overleggen al geruime tijd over de vernieuwing van de jachthaven en hebben de plannen steeds weer bijgesteld, maar kennelijk blijven de verschillen van inzicht bestaan.

Daar wil het college nu eerst duidelijkheid over hebben. Ik wil een breed gedragen plan voordat we verantwoord verder kunnen met het mandaat dat de raad heeft gegeven.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven