Eerste grijze zeehondenpup dood aangetroffen

Vandaag werd de eerste grijze zeehondenpup van dit winterseizoen dood aangetroffen op Terschelling. Normaal gesproken krijgen de eerste zeehondenmoeders hun pup mid december, dit diertje was waarschijnlijk een prematuur. Voor het Zeehondencentrum markeert dit wel het begin van het geboorteseizoen en roept het publiek dan ook op afstand te bewaren van zeehonden.

De eerste grijze zeehondenpup die dit winterseizoen ter wereld is gekomen is vandaag dood aangetroffen op Terschelling. Waarschijnlijk was de pup bij geboorte al niet meer in leven. De pup was maar 60 centimeter lang, daar waar deze eigenlijk bij geboorte zo’n 90 cm moeten zijn. Het lichaam vertoonde de kenmerkende witte vacht, maar al in staat van ontbinding.

Voor grijze zeehonden begint het geboorteseizoen normaal mid december en loopt door tot eind januari. Een periode van 2-3 weken zogen volgt op de geboorte en de pups blijven die periode op het land. Zij worden dan ook geboren in een dikke, witte vacht die hun warm moet houden maar met deze vacht kunnen ze niet zwemmen. Dit leidt regelmatig tot verwarring en verstoring door het publiek. Het Zeehondencentrum vraagt dan ook van een ieder juist bij deze pups afstand te houden. Mocht er een pup aangetroffen worden en er twijfel zijn over de gezondheid van het dier, of een dood dier worden aangetroffen, dan is het Zeehondencentrum 24 uur per dag telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer 0595-526526.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven