Elfwegentocht on tour

Op woensdag 19 juni 2019 kunnen Amelander ondernemers kennismaken met verschillende bijzondere en fossielvrije bedrijfsauto’s. De auto’s komen die dag naar Ameland in het kader van het initiatief Elfwegentocht On Tour.
Ameland is proeftuin in de transitie naar een fossielvrij en groen eiland. Gemeente Ameland heeft als voorloper in de verduurzaming al flinke stappen kunnen zetten, zoals bij de overstap naar elektrische bussen.
 

Samen met bedrijven, organisaties en bewoners timmert de gemeente aan de weg naar een duurzame toekomst. Vanuit dat streven heeft gemeente Ameland de Elfwegentocht On Tour, een initiatief van FossielFry Fryslân en Circulair Friesland, uitgenodigd om op Ameland een evenement voor de Amelandse ondernemer te organiseren. Dit evenement is een vervolg op de Elfwegentocht. Tijdens dat event in juli 2018 reisden al meer dan 100.000 Friezen fossielvrij.
 
Op 19 juni kunt u de voordelen van deze duurzame modellen ervaren en op uw gemak al uw vragen aan de experts stellen. Maak een proefrit in een elektrische auto en zie wat deze kan betekenen voor uw onderneming. Amelander ondernemers zijn welkom op het terrein van de buitendienst gemeente Ameland (Reeweg 4, 9162 ED Ballum) op woensdag 19 juni.
 
PROGRAMMA
11.00 uur
Ontvangst en presentaties van Tsjeard Hofstra (projectleider van de Elfwegentocht) en Ellen Bruins Slot (wethouder van de gemeente Ameland).
Locatie: Terrein van de buitendienst gemeente Ameland, Reeweg 4, 9162 ED Ballum.
12.00 tot 16.00 uur
De hele middag is er gelegenheid om proefritten te maken in de fossielvrije voertuigen en vragen te stellen aan de leveranciers.
Elke proefrit duurt maximaal 30 minuten om zo te garanderen dat meerdere geïnteresseerden gebruik kunnen maken van hetzelfde model.
Locatie: Terrein van de buitendienst, Reeweg 4, 9162 ED Ballum.
 
Los van de auto’s is er nog wat anders georganiseerd: Waddencampusstudenten die een onderzoek hebben gedaan naar diverse duurzame onderwerpen houden posterpresentaties in de kantine van de buitendienst gedurende het middagprogramma (13.00-16.00). Dit sluit mooi aan bij het duurzame thema van ons event. Geïnteresseerden die wachten op het kunnen gebruiken van een testauto kunnen in die tussentijd deze presentaties bijwonen.
 
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven