KwadrantGroep en gemeente Ameland sluiten overeenkomst

De KwadrantGroep en de gemeente Ameland zijn eruit. Er is een overeenkomst over eerder gedane financiële toezeggingen van de KwadrantGroep aan de Nieuwe Stelp. Met de ondertekening, op woensdag 19 december, komt een einde aan een periode van onzekerheid over de financiering van de nieuwbouw.

In de overeenkomst spreken de gemeente en de KwadrantGroep af dat zij gezamenlijk de nieuwe zorglocatie tot stand brengen. De gemeente gaat het nieuwe zorggebouw realiseren in de buurt van de sport- en welzijnsvoorziening ‘Ons Hol’ in Hollum. De KwadrantGroep huurt een deel van de nieuwbouw voor een periode van 20 jaar. Daarnaast verkoopt de KwadrantGroep de huidige zorglocatie aan de gemeente.

Eerder al spraken de KwadrantGroep en Thuiszorg Het Friese Land af dat zij op Ameland integrale ouderenzorg gaan aanbieden. Integraal wil zeggen dat de traditionele grenzen tussen intramurale en extramurale zorg vervagen. De zorgpartijen willen op Ameland één toekomstbestendige zorgorganisatie inrichten. De Nieuwe Stelp geeft hiermee uitdrukking aan de wens ‘Een leven lang op Ameland’.

In de Nieuwe Stelp komen 24 plaatsen voor intensieve zorg, drie plaatsen voor eerstelijns verblijf (voor bijvoorbeeld observatie of herstel na een operatie), twintig wooneenheden voor de flexibele schil en drie plaatsen voor begeleid wonen. De KwadrantGroep huurt de 24 plaatsen voor intensieve zorg en de drie plaatsen voor eerstelijns verblijf voor een periode van 20 jaar. De woningen in de flexibele schil worden verhuurd door het Gemeentelijk Woningbedrijf Ameland.

Voor de verkoop van de huidige Stelp en de langlopende huur van de Nieuwe Stelp worden separate contracten gesloten. Ook spreken de partijen af dat ze eind 2019 overeenstemming willen hebben over de realisatie van de Nieuwe Stelp.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven