Kunstmaand draait op volle toeren

Kunstmaand Ameland 2018 is in volle gang. Het thema Ameland Verbindt wordt dit weekend extra zichtbaar met de komst van een aantal kunstenaars die aanwezig zullen zijn bij en met hun werk.
Susanne Silvertant en Oussama Diab zijn zondag aanwezig in de RK kerk in Nes, waar ze gezamenlijk exposeren.

Keramiste Silvertant toont abstracte keramische werken, met glazen elementen. Diab exposeert schilderijen en tekeningen. Enkele van zijn tekeningen verwerkte Silvertant in haar werk. Deze bijzondere wandobjecten vinden al gretig aftrek. Zondag kunnen ze meer vertellen over hun samenwerking.
 
Zuheir Alkazzaz was het eerste weekend van Kunstmaand Ameland te gast op het eiland, en keert terug. Hij demonstreert (tot en met zondag 18 november)in Klein Vaarwater in Buren opnieuw het traditioneel glasblazen van gebruiksvoorwerpen, zoals hij dat deed in zijn geboorteland Syrië.
 
In de NH Kerk in Hollum toont Miriam L’Herminez haar textiele werken. Ze heeft via De Amelander contact gezocht met eilandbewoners, wiens verhaal ze verwerkt in nieuwe doeken. L’Herminez is de hele maand november aanwezig in de kerk.
 
Alie Popkema en Henk de Lange werken deze week (10-17 nov) aan hun gezamenlijke kunstwerk in de duinen bij Ballum. Zij zijn dit weekeinde ook nog aanwezig. Elk van hen is bovendien met eigen beelden en installaties vertegenwoordigd: Popkema bij de vuurtoren in Hollum en De Lange in Hotel Noordsee in Nes. Daar draait bovendien de film The Island of All Together van Marieke van der Velden.
 
Behalve deze activiteiten zijn er nog meer kunstenaars die als artist in residence aanwezig zijn. Irma Frijlink in de doopsgezinde kerk in Nes bijvoorbeeld, Truus Huijbregts in de strandwachtenkeet bij de strandovergang van Ballum, en Carole Witteveen in Maritiem Centrum Abraham Fock in Hollum.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven