XTERRA komt naar Ameland!

Na een afwezigheid van vijftien jaar keert XTERRA terug in Nederland. Het wereldwijde crosstriathlon-circuit strijkt volgend jaar neer op Ameland. Daar wordt in het weekeinde van 14 en 15 september de 18e editie van de Tri-Ambla gehouden. De wedstrijd op Ameland gaat daarmee verder onder de naam ‘XTERRA Netherlands’, een triathlon met zwemmen in de Waddenzee, fietsen en lopen over strand, duin en bos met aankomst aan de voet van de molen van Nes.

Organisator Casper van de Kamp van Sporteiland zegt dat het evenement op de Wadden toe is aan een nieuwe impuls, waarmee de crosstriathlon op Ameland ook internationaal op de kaart gezet wordt. ,,We hadden in het verleden al eens eenmalig het Europees kampioenschap in huis. Met XTERRA Netherlands hopen we de snelgroeiende groep crosstriatleten uit Duitsland, België en Frankrijk naar ons toe te halen.’’
 
De eerste contacten over een XTERRA op Ameland dateren van afgelopen augustus toen Casper van de Kamp bij de organisatoren van XTERRA België op bezoek was. ,, Denis Detinne en Florian Baudoux van deze XTERRA in Namen hadden plannen voor een 2e wedstrijd in Luxemburg en wilden graag met een Nederlandse partner de Golden License binnenhalen bij XTERRA, waarmee drie wedstrijden te organiseren zijn. Daar stappen wij als Ameland nu in en met de nieuwe wedstrijd in Rosport, Luxemburg, is de XTERRA Benelux een feit.’’
 
Behalve slots, die te verdienen zijn voor het jaarlijkse WK op Maui, gaat ook het prijzengeld van Ameland fors omhoog. Aan het eind van de 1500 meter zwemmen, 35 kilometer mountainbiken en 12 kilometer lopen ligt een prijzenpot van 7500 euro klaar.
 
De XTERRA European Tour bestaat uit zeventien wedstrijden, te beginnen op 7 april op Cyprus eindigend op 14 september op Ameland.
 
De planning is dat de inschrijving voor XTERRA Netherlands via de website xterra-netherlands.nl vanaf 1 januari 2019 mogelijk is. XTERRA Belgium is 15 november geopend en XTERRA Luxembourg vanaf 1 december 2018. Medio december 2018 is ook het platform XTERRA Benelux gereed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven