Gerard van Klaveren waarnemend burgemeester

Gerard van Klaveren wordt waarnemend burgemeester van Ameland. Van Klaveren is benoemd voor de periode van anderhalf jaar. Gerard van Klaveren is dinsdagmiddag door commissaris van de Koning drs. A.A.M. Brok beëdigd tot waarnemend burgemeester van Ameland. De heer Van Klaveren (67, VVD) was eerder twaalf jaar burgemeester van Weststellingwerf en daarvoor acht jaar gedeputeerde. 

De benoeming krijgt de steun van een delegatie van de gemeenteraad, die voorafgaande aan de beëdiging sprak met de nieuwe burgemeester. De kandidaat was voorgedragen door de heer Brok, die eerder uit de gemeenteraad een korte profielschets had meegekregen. 

De heer Van Klaveren volgt Albert de Hoop op, die vrijdag na twaalf jaar en twee voltooide ambtsperiodes afscheid nam als burgemeester van Ameland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven