Boek ‘Ameland’ van Oense Straatsma weer in de winkel

Het boek ‘Ameland, verrassende inkijkjes in de rijke geschiedenis van het eiland Ameland’ van Oense Straatsma is weer te koop. Uitgeverij De Ouwe Pôlle besloot tot een herdruk omdat er in de boekhandels op Ameland en in de musea op het eiland nog steeds naar wordt gevraagd.

Het boek biedt op 379 pagina’s een caleidoscopisch overzicht van de geschiedenis van Ameland. Met documenten, foto’s, statistieken, waarvan vele in kleur, leidt de auteur de lezer terug in de geschiedenis van Ameland.
Bij zijn afscheid als bestuurslid van de cultuurhistorische stichting De Ouwe Pôlle presenteerde Straatsma vorige week zijn nieuwste boek ‘De Boerenstanden op Oost-Ameland in de 19e en 20 ste eeuw’. In documenten en toelichtingen geeft dat boek de ontwikkeling weer van het boerenbedrijf in Buren-Nes en het oostelijk deel van het eiland.

Het boek ‘Ameland’ is te koop voor 32,50 euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven