Mogelijke verhuizing van Coop Hollum

Supermarkt Coop in Hollum gaat mogelijk verhuizen naar het parkeerterrein aan de Jan Jacobsweg in Hollum. De familie Bakker, eigenaar van de winkel, is hierover in gesprek met de gemeente Ameland. Aan de Jan Jacobsweg is meer ruimte dan op de huidige locatie aan de O.P. Lapstraat.

Het eerdere plan om het aantal parkeerplaatsen bij de huidige winkel uit te breiden ten koste van vier huurwoningen kreeg onvoldoende draagvlak in de gemeenteraad.

Wethouder Peter Pot is blij dat de gemeente en de eigenaar van de supermarkt constructief op zoek zijn naar een oplossing. “Namens het college van burgemeester en wethouders heb ik in de afgelopen maanden goede gesprekken gevoerd met de heer en mevrouw Bakker. We hebben de gemeenteraad daarover op de hoogte gehouden. De raadsfracties willen het plan afwachten. maar hebben aangegeven in principe positief te staan tegenover een verhuizing naar de Jan Jacobsweg.”

Bij het laatste gesprek met de familie Bakker waren ook een vertegenwoordiger van de Coop-organisatie en een vastgoeddeskundige aanwezig, vertelt Peter Pot. “Het parkeerterrein aan de Jan Jacobsweg biedt naar hun inschatting een goed toekomstperspectief voor de supermarkt in Hollum. De familie Bakker heeft aangegeven op korte termijn een principeverzoek te willen indienen bij de gemeente. Als deze verhuizing door kan gaan, zal het huidige perceel van de supermarkt herontwikkeld worden.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven