Kweldinnen, een frivool getormenteerd concert

Kweldinnen is een concert dat de luisteraar meevoert langs kwelders en stranden, langs hartstocht en heimwee, langs verre streken en warme landen. Pianiste Saskia Zoet en zangeres Ellen Bakker hebben een winter lang hun hart opgehaald bij het uitzoeken van de liedjes en de mooiste meegenomen.

Het programma is een vurige ratatouille geworden van tango, fado, chanson en theatermuziek, gelardeerd met de dwaze verhalen van Bakker en gezouten met de droge humor van Zoet.

Saskia Zoet is een echte muziekontdekkingsreizigster. Ze is altijd op zoek naar nieuwe klanken in vele landen en culturen. Soms dichtbij, soms ver weg. Als pianiste begeleidt zij solisten en koren in Leeuwarden en Dokkum. Begeleiden is haar lust en haar leven, omdat ze daarmee subtiel haar zangers kan sturen en ondersteunen.

Zangeres Ellen Bakker, bekend van het theaterconcert Waden en haar bruisende zangworkshops, heeft na haar conservatoriumopleiding gezongen in diverse grote musicals en een internationaal bekend a-cappellakwintet. Haar passie voor muziek is direct ver-bonden met haar liefde voor taal, absurde humor en de stille gelui-den van de natuur.

De twee vrouwen leerden elkaar kennen via Twitter. Na vele tweets besloten ze tot een ontmoeting. Uitwaaien aan de kwelders bleek een bron van gezamenlijke inspiratie. Ze voegden hun muzieksmaken bij elkaar en zo ontstond een smaakvol, roman-tisch concert, waarvoor zij u graag uitnodigen. De Kweldinnen combineren frivole klanken aan getormenteerde verzuchtingen in vergezichten vol verlangen. Ze zingen en spelen in zeven talen (en soms per ongeluk in acht), met de zon als dirigent.

Op zondag 30 april organiseert de Cultuurcommissie van de Federatie Doopsgezind-Gereformeerd het concert Kweldinnen in de Herenwegkerk in Hollum, ’s middags om half drie. De toegang is gratis, bij de uitgang is er een collecte. In de pauze wordt u getrakteerd op een hapje en een drankje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven