Expositie over het geheime leven van Hidde Dirks Kat

‘Kat uit de kast’. Dit is de titel van een expositie die dit jaar te zien is in Museum Sorgdrager in Hollum. De tentoonstelling is vrijdag 21 april officieel geopend. 

De naam Kat refereert aan de Amelander walvisvaarder Hidde Dirk Kat, wiens dagboek van een zeereis naar Groenland volgend jaar 200 jaar geleden is gepubliceerd. Het inspireerde de Leeuwarder kunstenaar en boekbinder Jan de Waard tot het maken van objecten, waaromheen hij met teksten en foto’s over het ‘geheime leven’ van Kat vertelt.

De expositie is onderdeel van een doorlopend kunstproject onder de naam HDK2018. Van mede-initiatiefnemer en beeldend kunstenaar Egbarta Veenhuizen zijn in een andere ruimte in het museum enkele manshoge tekeningen te zien. Een daarvan is haar interpretatie van de jonge Hidde Dirks Kat. Voor het hele project is de website hdk2018.nl in het leven geroepen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven