Garnalefabryk Moddergat gaat gonzen

Gelegen aan de rand van Werelderfgoed Waddenzee gaat de historisch oude Garnalefabryk bij Paesens-Moddergat een pleisterplaats zijn voor culturele, informatieve en inspirerende ontmoetingen. Daarvoor is er nu het Programma de Garnalefabryk opgesteld aan de hand van zes hoofdlijnen: kustvisserij, cultuur, geschiedenis, natuur, zilte teelt en waterveiligheid.

Voor dit jaar zijn er zo’n dertig kleinschalige activiteiten geprogrammeerd op deze karakteristieke locatie bij de Waddendijk. Het is de bedoeling dat het Programma de Garnalefabryk werkt als een inspiratiebron in Noord-Friesland. Met die ambitie zijn er in 2021 er jaarlijks zo’n 160 activiteiten voor 10.000 deelnemers.

Daarvoor zal ook De Garnalefabryk uitgebreid worden met een multifunctionele Werkplaats zodat er plaats is voor 150 gasten. Het programma, dat in opdracht van het Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW) is gemaakt, richt zich zowel op de kustbewoners als op een nieuwe doelgroep, die van de natuur- en cultuurtoerist. Zo draagt het bij aan de leefbaarheid en werkgelegenheid in het gebied.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven