Doorbraak in de bescherming waddengebied

ENGIE E&P Nederland B.V heeft bekend gemaakt geen gas meer te willen winnen in het waddengebied. ENGIE noemt als redenen voor haar besluit een gebrek aan economisch perspectief en het ontbreken van maatschappelijk draagvlak voor gaswinning op deze plek vlak bij Werelderfgoed Waddenzee.

Het Franse energiebedrijf deed deze aankondiging na de uitspraak van de Raad van State over een vergunning die het bedrijf had gekregen voor een proefboring bij Schiermonnikoog. De Waddenvereniging, bewoners van Schiermonnikoog, Natuurmonumenten, Milieudefensie en Urgenda zijn blij met deze aankondiging. ENGIE zal de verleende milieuvergunning voor deze proefboring teruggeven aan de minister van Economische Zaken. De organisaties zien het besluit van ENGIE als een doorbraak. ENGIE geeft als eerste energiebedrijf aan dat een gebrek aan maatschappelijk draagvlak een belangrijke rol heeft gespeeld bij de beslissing om geen gas te willen winnen.

Maar ENGIE laat ook doorschemeren dat gaswinning op deze plek bij het waddengebied meer gaat kosten dan het kan opleveren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven