Werkzaamheden oostzijde dijk eerder van start

In eerdere persberichten is aangegeven dat de geplande werkzaamheden aan de Waddenzeedijk ten oosten van de Veerweg pas in januari zouden starten. Het blijkt nu dat de planning ruimte geeft om al eerder te starten.

De werkzaamheden starten op 21 november 2016. Er wordt dan een begin gemaakt met de aanleg van de teenconstructie aan de oostkant. Dit betekent dat hier veel dumpers en vrachtwagens gaan rijden. Daarom worden de inspectiewegen zowel binnendijks als buitendijks volledig afgesloten voor al het verkeer.

De werkzaamheden aan de loslocatie bij jachthaven ’t Leije Gat gaan ook door. Het parkeerterrein bij de jachthaven en restaurant De Piraat blijft gewoon bereikbaar tijdens de werkzaamheden.

De eendenkooi en het restaurant blijven voor fietsers bereikbaar via de alternatieve fietsroute.

Aan de westkant van de Veerweg wordt de weg buitendijks vanaf de Ballumerbocht tot het Tjettepad opengesteld zodra de werkzaamheden hier zijn afgerond, naar verwachting eind november. Binnendijks wordt dan de weg vanaf de Ballumerbocht tot het Kerkpad alleen opengesteld voor voetgangers. Het wegdek is te slecht om overheen te fietsen.

Tijdens de kerstvakantie (van 23 december 2016 t/m 15 januari 2017) wordt er niet gewerkt aan de dijk. De wegen aan de oostkant, zowel binnen- als buitendijks, zijn dan open voor alle verkeer. Van de wegen aan de westkant is de weg binnendijks, vanaf de Ballumerbocht tot het Kerkpad, alleen toegankelijk voor voetgangers. De weg buitendijks wordt wel opengesteld. Vanaf maandag 16 januari 2017 is de hinderkaart weer van kracht.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven